keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kevät ja kasvun alku!

Monesti hämmästelen, kun kuulen ihmisten sanovan olevansa kevät-, kesä-, syys-, tai talvi-ihmisiä. Kesän ehkä jollain tapaa ymmärrän. Onhan se kiva pukeutua väljiin vaatteisiin ja väreihin. Mutta mitä jos olisi aina kesä? Tuntuisiko se enää kesältä? 

Itse olen "vuodenaika-ihmimen". Rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa. Varsinkin kevät ja syksy on minulle energisintä aikaa. Syksyllä korjataan satoa, haravoidaan lehtiä, mietitään joululahjoja ja valmistaudutaan talveen. Talvi menee pitkälti kaamoksessa, jonkin sortin horroksessa. Keväällä herään taas auringon ensisäteisiin ja tunnen olevani elossa. Laitan taimia kasvamaan, pesen ikkunoita ja tamppaan mattoja. Ja haaveilen lomasta, puutarhasta ja varsinkin sisustamisesta!! Kevät on luomisen aikaa!

Valkosipulit alkoivat itämään niille tarkoitetussa astiassa, joten päätin pistää ne multaan. Kuukauden verran ovat saaneet kasvaa ja onhan ne jo melko hyvässä kasvussa :D Onneksi kasvattavat varren lisäksi juuriakin. Tuoksu on mitä huumaavin. 

Chilikin pilkistää jo. Nämä ovat kaupasta ostetusta chilistä otetut siemenet. Koemielessä pistin 

Tällä hetkellä siemenistä on istutettuna lipstikkaa, vesimelonia, basilikaa, purjoa, palsternakkaa, lisää chiliä, salviaa, korianteria ym ym. 


Nämä on siitä käteviä, että voi pinota hetken aikaa päällekkäin. Meinaa tuosta ikkunatilasta tulla jossain vaiheessa puutetta. Ja varmaan pihan koostakin ;) Suosittelen keräämään vessapaperihylsyjä. Maatuu penkkiin, helppo siirrellä ja ILMAISIA! :P

Rairuoho laitettiin vähän turhan aikaisin tulemaan. Se on ehtinyt ottaa itseensä reippaasti pituutta. Kuvassa minun ja Prinsessan pääsiäistekeleet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti