sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen vapaapäivät

Rakastan vapaapäiviä! 

Saa olla just niin kuin tykkää ja puuhailla erinäisten projektien parissa. Pääsiäisen päivät on pitkälti mennyt ommellessa erinäköisiä sisustustekstiilejä omaan kotiin. Värinä ei niinkään kevään vaaleaa, vaan pitkään pöydällä maanneet tummansiniset saivat tilaisuuden päästä paraatipaikalle.

Syksyllä otin talteen kasan kastematoja ämpäriin ja laitoin ne talvehtimaan kellariin. Pilkkikauden alkaessa muistimme matojen olemassaolon ja kävimme hakemassa ne pirttiin. Ämpäristä ei löytynyt yhtäkään matoa (kastelu oli unohtunu). Sen sijaan ämpärissä oli monta kymmentä kärpäsen toukkaa. Nekin kyllä käy. Menimme kuitenkin kaupasta ostamaan purkin onkimatoja ja nyt teimme niille kunnon kompostikodin,johon tulee edellisen ämpärin lehdet ja kaikki kasvijätteet. Nyt toivottavasti muistamme kastella. 

Nyt aloin myös keräämään kananmunan kuoria tulevalle kanaparvelle. Nämä annetaan kuivua ja sitten ne murskataan hienoksi jauheeksi. Kanat saavat tästä kalkin, eikä erillistä kalkkilisää tarvitse ostaa.

Itsetuotetut kananmunat kyllä kannattaa tässä perheessä. Vähän turhan paljon rahaa on talvella kulunut tehomuniin. Vaan kun vaihtoehtoa ei ole oikein ollut. Myös maitoa ja maitotuotteita kuluu ja olenkin laskenut, että halvemmaksi tulisi pitää omaa lehmää. Suomenkarjaa totta kai :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti