maanantai 28. maaliskuuta 2016

Viimeinen vapaapäiväAurinko. Olemmekin kaivanneet sinua! Kuvan lyhty on ollu koko talven lumen peitossa. Nyt siinä voisi taas poltella kynttilöitä. Rungon varteen aloitin syksyllä kukkapenkin teon. Odotan jo malttamattomana, että pääsen sitä taas jatkamaan.

Tämä laukku on omia tekeleitäni ikean kankaasta. Kangas on kierrätettyä ja löydetty ikean "löytöjä"-pisteeltä, jossa se on toiminut mallihuoneessa verhona. Hinta törkeän halpa ja kuosi mitä ihanin. Kova tuuli vain hankaloitti ulkonakuvaamista, mutta jos sen nyt kassiksi tunnistaisi. Samasta kankaasta tuli tehtyä myös tyynynpäällisiä ja patalappuja.


 Jotain pientä sievää tuli ommeltua, vaikka harvemmin olen minkään tämmöisen "tilpehöörin" ystävä.Ensimmäiset tuhkat on levitettynä kasvimaan päälle. Paikalla on ollut kasvimaa ehkä 10 vuotta sitten viimeksi ja lumien sulattua alkaakin kova maanparannustyö. 


Tämmöistä vanhaa "peltoa", joka on nyttemmin soistunu. Tälle pitäisi keksiä käyttöä. Eläimille tai kasvimaaksi?


Tämän puukasan tilalle tulisi kierrätyslaseista kasvihuone. Kooltaan ehkä ~20 m2. Ikkunoita riittää. Paikka on heti kasvimaan vieressä oikealla. Päivisin aurinko paistaa koko päivän ja näin iltaisemmalla paikka on pari tuntia varjossa, kunnes taas paistaa aurinko. Mutta täällä pohjoisessahan me nautitaan yöttömästä yöstä ja juhannuksena aurinko paistaa ympäri vuorokauden :)


Tähän olisi tulossa elukoille alue ja ehkä siitä osa liikenee perunamaaksikkin.Iso basilika itää jo. Samassa astiassa myös pieni lehtistä ja sillä tuntuu menevän heräämiseen vähän pitempään.


Tinjamia tulossa. En muista laittaneeni noin montaa per kuppi. Pitänee harventaa jossain vaiheessa. 


Herkkua : Puolukka-lappapuuroa. Tai etelässähän tätä sanotaan vispipuuroksi. Vielä iltasella leivon puolukkapiirakan, johon käytän puurosta ylijääneet puolukan kuoret.


3 kommenttia:

 1. Onpa lunta hurjasti vielä, mutta suunnitelmat sulla valmiina mitä mihinkin tulee, se on hienoa! Kasvihuone siintää meilläkin mielessä, vaan pitää malttaa mieli, saada ensin aloitetut projektit loppuun, että lopettaa rakennusvalvonta nurkissa pyörimisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on vielä lähemmäs puoli metriä, mutta sulaa kovaa vauhtia. Meillä päin rakennusvalvonta ei ole niin tarkkaa. Yksi soitto, että saako tehdä, niin todennäköisesti saa, ellei ole rantatontti :) "Keskellä ei mitään"-asumisen hyviä puolia :D

   Poista
 2. Löysin juuri blogiisi ja tykästyin kovasti :)
  En löytänyt yhteystietojasi, laittaisitko minulle meiliä tsajut (at) gmail.com

  VastaaPoista